Isı Pay Ölçer ve Kalorimetre Karşılaştırması | Bulut Enerji, ısı pay ölçer, sayaç okuma, kalorimetre
Isı Pay Ölçer ve Kalorimetre Karşılaştırması
Isı Pay Ölçer ve Kalorimetre Karşılaştırması

Isı pay ölçer ve kalorimetre karşılaştırma

Genel olarak en çok soruların arasında gelmektedir. Kalorimetre ile ısı pay ölçer cihaz arasındaki farkını özellikleri ile inceleyebilir seçiminizi rahatlıkla yapabilirsiniz

 

 

ISI PAY ÖLÇER ÖZELLİKLERİ

 

KALİBRASYON

Kalibrasyon gerektirmez. Isı pay ölçer cihazları pil ile çalışmakta olup pil ömrü 8 ila 10 yıl arasındadır. Pil ömrü bitene kadar değiştirilmeden kullanılmaktadır.

 

ARIZA RİSKİ

İçinden su geçmemekte sadece petek yüzey sıcaklığı ve ortam sıcaklığını ölçen sensörler mevcuttur, bu sebeple hareketli parçası yoktur. Arıza oranı düşüktür. Su ile temas veya darbe alıp kırılmadığı sürece cihaz ömrünce kullanılabilmektedir.

 

ÖLÇÜM HASSASİYETİ

Kuru sensörleri ile yüksek ölçüm hassasiyeti sağlar. Manipülasyon karşı ( üzerinde soğuk cisimlerin konması, üstünün kapatılması vb. ) hesaplama sistemi mevcuttur.

 

MONTAJ ŞEKLİ

Montajı kolaydır. Montaj sırasında tesisatın bozulmasına, suyun boşaltılmasına gerek yoktur. özel kaynak cihazları ile petek yüzeyine hızlı bir şekilde monta monte edilmektedir

 

FATURALANDIRILMASI

Her bir peteğe cihaz takıldığı için ne kadarlık bir tüketim yaptığını ayrı ayrıl incelenebilmektedir .Bu sayede faturası yüksek gelen odanın kontrolleri yaparak vananın arızalı olup olmadığını, kaç derece olduğunu, odanın ısı kaybının olup olmadığını veya neden yüksek geldiğini inceleyerek çözümler yapılabilir faturalarınız daha da düşürebilirsiniz

 

NE TÜR DAİRELERE MONTAJ YAPILIR

Peteği olan her daireye montajı yapılabilmektedir. Genellikle kolonlu sistem olan binalarda ısı payölçer cihazları tercih edilmektedir.

 

 

 

KALORİMETRE CİHAZININ ÖZELLİKLERİ

 

KALİBRASYON

Yasa gereği 5 yılda bir kalibre edilerek hassasiyeti kontrol edilmelidir.

 

ARIZA RİSKİ

Ultrasonik ve mekanik olmak üzere 2 çeşit kalorimetre bulunmakta

 

Mekanik sayaçların içinden su geçmekte ölçümünü içindeki çarkların dönmesi ile sağlamaktadır. Bu çarklar hareketli parçalardan oluştuğu için tesisatın pisliğinden ve sıcaklıktan dolayı tıkanma ve yıpranmalar oluşabilir.

 

Ultrasonik kalorimetrede çark yoktur.aynalar sayesinde ölçüm yapmaktadır. Kireçlenme korozyon veya tesisat pisliğinden dolayı aynalar zarar görebilir ölçüm hassasiyeti düşebilir

 

ÖLÇÜM HASSASİYETİ

Kalorimetreler sensörler sayesinde daireye giren suyun sıcaklığı ile daireden çıkan suyun sıcaklığını ölçerek tüketim oluşturmaktadır Su içindeki sensörleri kireçlenmeye bağlı olarak hassasiyet kaybına sebebiyet verir. Tesisat hatalarından kaynaklanan durumlarda da fazla tüketimle karşı karşıya kalınabilmektedir.

 

MONTAJ ŞEKLİ

Montajı biraz zahmetli olabilir. Yeni binalarda tesisat döşenirken sayaç bağlantıları rahat şekilde ayarlanarak yapılabilmektedir ama sayacı olmayan binaya uygulaması yerinin uygun olmaması ölçülerin tutmamasından dolayı zahmetli bir süreçtir.

 

FATURALANDIRILMASI

Kalorimetreler Daire giren suyun sıcaklığı ile çıkan suyun sıcaklık farkını debi ile çarparak kw oluşturmaktadır. Kalorimetre cihazının ölçtüğü kw göre daire faturası oluşturulmaktadır. Bu cihazlarda petek petek tüketimini takip etme imkanı yoktur.

 

NE TÜR DAİRELERE MONTAJ YAPILIR

Daireye tek bir noktadan girilen tesisatlar da kullanılmaktadır. Kolonlu sistem olan binalarda uygulanma imkanı yoktur. Yerden ısıtmalı binalarda sadece kalorimetre cihazları kullanılabilmektedir

×
whatsappTextSite